Terug naar overzicht

Koopakte door notaris

Door een koopakte op te laten maken door de notaris weet je zeker dat alle afspraken goed zijn vastgelegd.

Hieronder kun je zien wat de verschillen zijn voor het laten opmaken van een koopakte door de notaris met of zonder bespreking.

Maak een keuze uit één van de onderstaande varianten.

Koopakte notaris (zonder bespreking) € 300
Koopakte notaris (met bespreking) € 350

Koopakte zonder bespreking

Kenmerken:

  • Gegevens aanleveren bij notaris
  • Notaris maakt koopakte op
  • Juridisch juiste koopakte
  • Zelf zorgen voor ondertekening

Koopakte met bespreking

Kenmerken:

  • Gegevens aanleveren bij notaris
  • Notaris maakt koopakte op
  • Juridisch juiste koopakte
  • Ondertekening bij Notaris op kantoor
  • Notaris geeft uitleg bij overeenkomst

Winky werkt samen met Nationale Notaris

Nationale Notaris is een landelijk netwerk van hooggekwalificeerde notariskantoren met meer dan 50 notarissen in heel Nederland.  Als je deze dienst besteld bij Winky dan neemt Nationale Notaris per e-mail contact met je op om de benodigde gegevens bij je op te vragen*.

Indien je kiest voor "koopakte met bespreking" wordt er een afspraak gemaakt op het kantoor van Nationale Notaris bij jou in de buurt. Nationale Notaris neemt gezamenlijk stap voor stap de koopovereenkomst met koper en verkoper door waarna beide partijen tot ondertekening overgaan. 

Kies je voor "koopakte zonder bespreking" dan krijg je de koopakte per e-mail toegestuurd en dien je zelf zorg te dragen voor ondertekening.

Uiteraard mag de koper bepalen bij welk notariskantoor uiteindelijk de notariële overdracht zal plaatsvinden. De notaris die uiteindelijk de notariële overdracht doet dient uiteraard ook zo spoedig mogelijk in het bezit te komen van de door beide partijen getekende koopakte. Uiteraard kan Nationale Notaris ook zorg dragen voor de notariële overdracht, wel zo makkelijk. 

Wil je meer weten over de eigendomsoverdracht? Klik hier.

*De afgegeven prijs geldt voor het opstellen van een koopovereenkomst voor een woning. Een koopovereenkomst voor bedrijfsmatig onroerend goed, onroerend goed bestemd voor niet particulier gebruik (bijvoorbeeld recreatief gebruik), losse stukjes grond of onbebouwde kavels vallen nadrukkelijk niet onder de afgegeven prijzen, maar zullen op basis van een uurtarief van € 163 worden opgemaakt.

© Winky 2020