Je huis verkoopklaar maken en wat doe je wel en wat doe je niet.

Voordat een huis in de verkoop gaat, moet er vaak nog het een en ander gebeuren. Maar hoe ver ga je? Maak je van de woning een woonmagazine-plaatje of ga je ervan uit dat koper er wel doorheen kijken?

Ook al heb je echt een plaatje van je woning gemaakt en kan die zo terecht in een woonprogramma op tv, soms lijkt het allemaal niets te helpen. Vaak zijn verkopers dan geneigd om nog meer geld te steken in het verkoopklaar maken. Toch nog maar de keuken of de badkamer verbouwen?

Oudere badkamer

Een complete badkamer verbouwen is wel erg rigoreus. Heeft je kamer een opvallende kleur? Dan zou je kunnen overwegen om hem fris wit te maken. Maar zorg er vooral voor dat de badkamer fris en schimmelvrij is voordat de foto's worden gemaakt. Ook een nieuwe toiletbril of strakke spiegel kunnen al een heel ander beeld geven van je badkamer. Zo kun je met een kleine investering vaak al veel bereiken.

Een frisse keuken

Niet alle kijkers kunnen door een woning heen kijken. Helaas ziet niet iedereen meteen hoe mooi een keuken eruit kan zien met alleen een ander kastdeurtje en nieuwe apparatuur. Is je keuken enigszins uitgeleefd? Een nieuw exemplaar zal het huis een stuk opfrissen, maar ook met een paar nieuwe deurtjes ben je dus vaak al een stuk verder. En het belangrijkste, zorg dat alles vooral schoon is!

Bouwtekeningen

Je kunt tegenwoordig door een architect tekeningen laten maken die weergeven wat de mogelijkheden van je woning zijn. Eventueel kun je hier ook nog een offerte van een aannemer bij doen zodat een potentiële koper een idee krijgt van de mogelijkheden en eventuele kosten van een verbouwing. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij de Beeldenfabriek om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Maak het strak

Zorg er bij het verkoopklaar maken van je huis vooral voor dat alles licht en strak is. Maak gekleurde muren als enigszins kan wit en haal zoveel mogelijk 'rommeltjes' weg. Denk hierbij ook aanEen huis verkoopklaar maken, is verder vooral een kwestie van alles modern maken. Haal vooral de rommel weg zoals matjes in de badkamer en de knuffels van de kinderen. Investeer verder vooral in witte latex om bijvoorbeeld die knalgroene muur wit te maken.

De tuin

Een andere plek in huis die veel aandacht behoeft is de tuin. Bomen en struiken snoeien, leuke meubels erin en het ziet er meteen al een stuk gezelliger uit. Bovendien is het door de gekortwiekte planten binnen ook meteen een stuk lichter.

Nog "even" verbouwen

Ook niet aan te raden is de woning nog "even" te verbouwen. Zelfs de extra vierkante meters die je wint door een nieuwe dakkapel, leveren nooit het geld op dat je erin hebt gestopt. Je kunt dat geld beter investeren in een nieuwe woning, zodat je er zelf lol van hebt.

© Winky 2020