Hoe maak ik een goede omschrijving van mijn woning?

Het maken van een goede omschrijving van je woning is erg belangrijk. Het is daarom zaak hier de nodige aandacht aan te schenken. Bedenk goed; beter goed gejat dan slecht bedacht. Bekijk veel woningen die te koop staan of recent zijn verkocht. Vertel dan jouw eigen verhaal. Graag geven wij je enkele tips om een goede verkooptekst te maken.

Inleiding

Zorg ervoor dat de eerste zinnen mensen ‘teasen’ om verder te lezen. De eerste 3 zinnen zie je namelijk in de overzichtspagina. Hier moet de potentiële koper geïnteresseerd raken.

Schrijfstijl en opmaak

Zorg dat een tekst leesbaar en overzichtelijk is voor de lezer. Maak een duidelijk indeling, gebruik tussenkopjes en opsommingstekens. Maak bovendien GEEN OVERMATIG GEBRUIK VAN HOOFDLETTERS en vermeld geen e-mailadressen en/of telefoonnummers. Dat leidt namelijk af.

Lengte

Een goede omschrijving is meestal tussen de 300 en 500 woorden. Dit is overigens slechts een indicatie en geen exacte wetenschap. Lengte zegt lang niet alles, het gaat vooral om de inhoud.

Opzetje

Om je op weg te helpen hebben wij alvast een opzetje voor je gemaakt dat je als leidraad kunt gebruiken voor het maken van jouw omschrijving

Aansprekende titel

Bijvoorbeeld: “Heerlijk wonen in deze lichte en ruime woning”

Inleiding

Geef een korte en aantrekkelijke omschrijving van het huis en de omgeving. Hier heb je de mogelijkheid om in één alinea de ligging en belangrijkste kenmerken van de woning te benoemen.

Bijvoorbeeld: ”Aan deze verkeersluwe straat, nabij het centrum, staat onze royaal uitgebouwde woning. Half vrijstaand, met een eigen oprit voor 2 auto’s. Tevens voorzien van stenen garage en ruime tuin op het zuid-westen.”

Tussenkopje met aanvullende informatie

Geef hier aanvullende informatie over je woning en de ligging. Ook kun je informatie kwijt over de faciliteiten in de wijk en de bereikbaarheid

Bijvoorbeeld: “De woning is in 2016 ingrijpend verbouwd waardoor er een ruime woonkeuken is gecreëerd met moderne keuken. De woning is oorspronkelijk gebouwd in 1989 en is voorzien van dak-, muur- en vloerisolatie en tevens volledig voorzien van dubbelglas.

De woning ligt in een kindvriendelijke wijk met veel speel-, sport- en schoolvoorzieningen. Tevens is er een groot winkelcentrum op loopafstand. Vanaf deze woning zit je binnen 5 minuten op de snelweg A1.”

Tussenkopje over de indeling van het huis

Omschrijf per verdieping de indeling van jouw woning. Probeer dit zo te omschrijven dat mensen het zich kunnen voorstellen.

Bijvoorbeeld:

Indeling:

Begane grond: vergrootte entree/hal met garderoberuimte, meterkast en trapopgang, toiletruimte v.v. wandcloset met fontein, ruime en straatgerichte woonkamer met houtkachel, aan de achterzijde bevindt zich de uitgebouwde woonkeuken met openslaande tuindeuren naar de achtertuin, een prachtige lichtstraat en een luxe keukenblok in een U-vormige opstelling welke is voorzien van diverse inbouwapparatuur, vervolgens bereikt u de bijkeuken met een was-/bergruimte en een deur naar de zeer riante garage.

1e verdieping: overloop met een raam in de zijgevel, 3 slaapkamers, luxe badkamer in een lichte kleurstelling en voorzien van douchehoek, ligbad, 2e wandcloset en een dubbele wastafel met meubel.

2e verdieping: via een vaste trap te bereiken zolderetage met overloop en aan beide zijden een deur naar de 4e slaapkamer aan de voorzijde en een extra was-/logeerkamer aan de achterzijde. Achter de knieschotten in de kamer aan de voorzijde is nog extra bergruimte aanwezig.

Tussenkopje voor de opsomming

Bijvoorbeeld: “Wat deze woning speciaal maakt”:

Geef vervolgens een opsomming met specifieke kenmerken van jouw woning.

Bijvoorbeeld:

  • in 2017 voorzien van een compleet nieuwe keuken, voorzien van Siemens inbouw apparatuur.
  • ouderslaapkamer is voorzien van een balkon
  • de diepe tuin op het Zuid-Westen heeft een heerlijk zonneterras
  • op loopafstand (5 minuten) van scholen en winkels

Geen verwijzing

Een belangrijk aandachtspunt tot slot: links naar websites, e-mailadressen of telefoonnummers zijn niet toegestaan door Winky en worden daarom altijd verwijderd.

Heb je de omschrijving klaar?

Heb je overal aan gedacht? Is de verkooptekst helemaal klaar? Laat hem door iemand anders controleren. Dat kan een familielid, buurvrouw of een vriend zijn. Als iemand de omschrijving maar controleert. Vergeet niet de spelfouten eruit te halen!  

Nu gaat het erom om de woning bij zoveel mogelijk woningzoekers onder de aandacht te brengen. Heb je daar al over nagedacht? Waarschijnlijk wel. Het ligt voor de hand als eerste te adverteren via social media. Adverteren op Facebook is snel, betaalbaar, doelgericht en heeft een bijzonder hoog bereik. Je kiest zelf welk budget je uit wilt geven. Meer weten? Klik dan hier.

© Winky 2020