Waarom je huis in de zomer te koop zetten een goed idee is

Veel mensen wachten tot na de zomervakantie tot zij hun huis te koop zetten, omdat zij zelf op vakantie gaan of verwachten minder bezichtigingen te krijgen. Toch is er ook een grote groep die net voor de zomervakantie op vakantie gaat en juist in die periode beslissingen maakt wat betreft een nieuwe woning. Een vakantie is ook voor veel mensen een ideaal moment om eens goed na te denken over hun huidige woonsituatie en beginnen dan plannen te maken voor een volgende stap in hun wooncarrière.

De zomer is daarom juist het ideale moment om de woning in de verkoop te zetten! 

Je woning wordt beter gezien

Verkopers en potentiële kopers vertoeven nu meer buitenshuis. Woningen die te koop staan worden dus beter gezien. Ook zorgt het mooie weer er nog eens voor dat jouw woning er op zijn best uitziet, hét perfecte moment om mooie professionele foto’s van je huis te (laten) maken! De zomersfeer helpt mee bij een betere presentatie van je woning. Zet de zomerfoto’s ook op social media om een nog groter bereik te behalen. Je zult direct het resultaat zien door enthousiaste mensen die langs willen komen.

Maak gebruik van de zomer

Heb je een tuin? Zorg dat de foto’s nog mooier worden door ervoor te zorgen dat de tuin helemaal opgeruimd is en eventuele tegels goed schoon zijn. Maai het gras, zorg voor mooie bloemen en planten, snoei de heg en verwijder onkruid. Zo zien de foto's er het mooiste uit!

Omgeving staat in bloei

Je tuin staat er sowieso mooier bij in de zomer, ook ziet de omgeving er aantrekkelijk uit als alles vol in bloei staat. Foto's van binnen naar buiten toe zien er direct een stuk gezelliger uit. Misschien staat die mooie boom voor jullie woning wel in bloei? Dit geeft een heel ander gezicht. Woon je aan het water, dan is het helemaal een goed idee om juist in de zomer de rondleidingen te doen. 

Tijd voor rondleidingen

In jouw vrije zomervakantieweken heb je alle tijd en ruimte om bezichtigingen in te plannen. Je hoeft geen vrij te nemen van je werk, ideaal! Dit geldt natuurlijk alleen voor verkopers die hun huis met Winky verkopen. Zij spreken namelijk alleen af met de potentiële kopers, hier komt verder geen makelaar (die misschien wel op vakantie is) aan te pas.

Als het jou uitkomt!

Maar de beste tip van allemaal is eigenlijk wel dat je je huis te koop moet zetten wanneer het jou uitkomt! Jij moet de ruimte hebben om hier tijd in te investeren. Ook zijn gunstige marktomstandigheden van een grotere invloed dan het seizoen waarin je verkoopt. De huizenmarkt zit op dit moment enorm in de lift dus nu is áltijd een goed moment om te verkopen. zomer of niet.

20% van de mensen is op vakantie

Slechts 20% van de mensen in Nederland is tegelijkertijd op vakantie en praktisch iedereen is hiervan een deel van de vakantie thuis. De reden om je huis niet in de vakantieperiode te koop te zetten, omdat iedereen weg zou zijn, gaat hier dus niet op.

Juiste doelgroep

In de zomervakantie hebben huizenzoekers óók alle tijd om op huizenjacht te gaan. Bereik nu de doelgroep die juist déze periode gebruikt om een huis te zoeken.

Mensen blijer in de zomer

Mensen zijn sowieso vrolijker en blijer in de zomer. Dat kan alleen maar een positief effect hebben op verkoper én koper.

Langer licht

In de zomer is het langer licht en kan je tot later op de avond bezichtigingen inplannen. Het huis is zowel binnen als van buiten nog goed te bezichtigen.

Veel succes met de verkoop van je huis via Winky.nl!

Wat kan Winky voor mij betekenen

© Winky 2020