Verkoopstyling tips om je huis sneller te verkopen

Wanneer je jouw huis te koop zet wil je natuurlijk de aandacht van kopers trekken zodat er zo snel mogelijk een goed bod wordt uitgebracht. Goed uitziende foto's trekken altijd meer aandacht. Daarom geven wij je tips hoe je jouw woning op de juiste manier styled voor de verkoop zodat de woning opvalt en de koper verliefd wordt op jouw huis.

Rust

Als het huis helemaal niet naar de smaak van de verkopers is, dan haken zij snel af. Zorg ervoor dat de woning neutraal is ingericht en er niet te veel overdaad is. Zorg voor rust in huis: rustige kleuren op de muren i.pv. een roze muur in de woonkamer, dit kan overigens erg leuk staan maar is wel heel uitgesproken. 

Accessoires

Een aantal accessoires die het gezellig maken doen al heel veel. Denk aan kussentjes, verse bloemen, kaarsen en een vloerkleed, maar denk aan die rust. Te veel is nooit goed. 

Ruimte groter laten lijken 

Je wil je huis natuurlijk zo aantrekkelijk mogelijk presenteren. Dit kun je doen door je de ruimte optisch groter laten lijken. Dit doe je allereerst door geen meubels midden in de kamer te plaatsen, maar juist tegen de muren. Plaats geen meubels naast elkaar en zorg ervoor dat de wanden grotendeels vrij zijn. Dit zorgt ervoor dat de kamer groter lijkt. Mocht je alsnog het gevoel hebben dat het er rommelig uitziet, dan kan je overbodige onderdelen zoals krukjes, lampen en planten weghalen om ervoor te zorgen dat de kamer er strak en groot uitziet.

Afwerking van de woning 

Veel mensen kijken wanneer zij een woning gaan bezichtigen voornamelijk naar de inboedel, maar de slimme koper richt zich voornamelijk op de kozijnen, de ramen, enzovoort. Mocht je jouw huis dus in waarde willen verhogen, zorg er dan voor dat deze goed zijn afgewerkt. Een likje verf over de kozijnen kan al wonderen doen.

Licht

Zorg voor licht in de woning. Zowel bij het maken van foto's als tijdens de bezichtiging. Dus doe de gordijnen open en jaloezie en rolluiken naar boven. Wanneer je s'avonds nog sfeerfoto's wilt maken doe dan gezellig kaarsjes en sfeerverlichting aan. Heb je een open haard? Doe deze dan ook aan. Dit zorgt allemaal voor extra gezelligheid en sfeer en dat is juist wat je wilt bereiken met jouw foto's. 

Aantrekkelijke tuin 

Mensen die geen groene vingers hebben, knappen vaak af op een tuin die veel onderhoud nodig heeft. Wanneer je kunstgras in de tuin hebt, trek je een groot scala aan mensen aan. Mensen die niet houden van werken in de tuin, maar ook mensen met kinderen hebben veel baat bij kunstgras. En dat niet alleen, het zorgt er ook nog eens voor dat je tuin er heel overzichtelijk, netjes en afgewerkt uitziet. De tuin wordt op deze manier dus ook nog eens een stuk beter verkoopbaar. Zorg er ook voor dat heggen netjes gesnoeid zijn en planten er verzorgd uitzien. 

Kerst op de taart


Alles helemaal afgestyled? Dan kun je nog voor de laatste finishing touch gaan door op het kookeiland een mooie gevulde fruitschaal te zetten of een lekker glaasje wijn. Nu zien de toekomstige kopers zich echt wel zitten in jouw woning! 

Veel succes met de verkoop van je huis!

Wat kan Winky voor mij betekenen

© Winky 2020