Je verhuizing zo soepel mogelijk laten verlopen 

Hoera, je hebt een nieuw huis gekocht en je gaat binnenkort verhuizen! Een degelijke voorbereiding van de verhuizing is zeker een aanrader, daarom geeft Winky je tips om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Stressvol

Een verhuizing erg stressvol zijn. Er is vaak tijdsdruk en vaak ben je bang dat je dingen vergeet. Daarom is een degelijke voorbereiding van de verhuizing een aanrader. Er zijn altijd dingen die blijven liggen die we achteraf liever anders hadden gedaan. 

Planning 

Een planning tijdens je verhuizing zorgt voor een duidelijk overzicht. Zo weet je precies welke dingen er geregeld moeten worden en wanneer je wat moet regelen. Je kan je planning combineren met een checklist waarbij je afgeronde zaken af streept. 

Van start

Begin met het bepalen van de exacte verhuisdatum en plan daar omheen de werkzaamheden die nog moeten worden gedaan. Zorg dat je van tevoren alles inpakt en dat alle spullen en dozen klaar staan voor de verhuizing. 

Stickers

Om het verhuizen overzichtelijk te houden is het slim om de meubels en verhuisdozen te beplakken met stickers. Op die stickers geef je aan wat er mee moet gebeuren tijdens de verhuizing, bijvoorbeeld keuken zodat jij weet in welke ruimte dit moet komen te staan. 

Inpakken van je spullen

Als de verhuisdatum dichterbij komt, is het tijd om alles te gaan inpakken. Inpakken kost vaak meer tijd dan je denkt, wacht daarom niet tot het laatste moment. Je kunt alvast vooruit werken bij het inpakken door bijvoorbeeld al eerder te beginnen met het inpakken van spullen waarvan je verwacht dat je ze de aankomende periode niet nodig gaat hebben zoals je winterkleding in de zomer. Of alvast de zolder opruimen en kijken wat er weg kan worden gegooid. Wees niet bang om afstand te doen van spullen want als je het nooit gebruikt kun je het maar beter weg gooien.  

Waardevolle spullen

Waardevolle en kwetsbare spullen kun je het beste in de originele verpakkingen te laten vervoeren. Dan zijn ze het beste verpakt. Heb je de originele verpakkingen niet meer? Dan is het handig om bubbeltjesplastic te gebruiken. Je kunt ook gebruik maken van dekens om stootschade te voorkomen.

Verhuizing zit erop

YAY! De verhuizing zit erop! De grootste taak die je nu nog hebt, is het uitpakken van je hele inboedel en het inrichten van je nieuwe huis. Dit is best een grote klus, maar tegelijkertijd ook de leukste taak. Je kan hiervoor dan ook gerust een week of meer voor uittrekken. Let wel op dat alles uitgepakt wordt en er geen dozen ingepakt blijven staan, want anders loop je hier een paar jaar later nog steeds tegen aan.

Housewarming 

Alles helemaal klaar? Dan kunnen je nu je nieuwe woning showen aan vrienden en familie. Een housewarming is altijd gezellig. Misschien ook leuk om de nieuwe buren uit te nodigen zodat je direct kennis maakt met de buurt! Geniet van je nieuwe woning. 

Wat kan Winky voor mij betekenen

© Winky 2020